Mooi jezelf zijn 

Zes tips waardoor je make up niet op die van Trump lijkt 

Trump heeft geen gelukkige hand in de dingen die hij doet. Geen zorgen, dit wordt geen politiek commentaar. Ik beperk me tot zijn keuze in foundation. Het leidt me af als ik iemand zie met een wortelkleurig gezicht. Foundation is bedoeld om samen te smelten met je huid, oneffenheden te verdoezelen, glans te geven of juist te matteren. 
De juiste foundation kiezen is best lastig. Zoveel merken, zoveel soorten en zoveel kleuren. Zes tips die bij je zoektocht kunnen helpen.

  • Bedenk wat je met de foundation wil aanpakken. Wil je oneffenheden bedekken dan kies je het beste voor een sterk gepigmenteerde foundation. Wil je een matte huid kies dan voor een matterende foundation of een basis foundation met daarover een matterend poeder. Een cushion foundation is fijn als je net als ik van team dewy bent, de glanzende huid. Heb je een vettere huid dan is een poeder foundation een goede optie.
  • Je kunt een primer gebruiken waarmee de foundation beter blijft zitten. Het eigenlijk een basislaagje net als de grondverf op de muur. 
  • Gebruik foundation niet om jezelf kleur te geven. Dat oogt onnatuurlijk. Kies dan liever voor een ‘bruin zonder zon.’ 
  • Test een foundation bij daglicht op je kaaklijn. Kijk of de kleur matcht met de kleur van je hals.
  • Kies in de zomer een wat donkerdere tint foundation als je door de zon een kleurtje hebt gekregen. Je kunt foundations ook mixen met elkaar. 
  • Draag onder je foundation altijd een crème met een SPF (sun protection factor). Hiermee voorkom je zonschade. Kies voor een losse poeder met SPF om tijdens warme zomerdagen je huid te blijven beschermen.

Wil je je eens laten adviseren over je make up? Lees dan vooral eens de beauty blogs op Op stap met Lisa met tips.  

 
 
 
 
E-mailen
Instagram
LinkedIn