Het antwoord op jouw vragen over persoonlijke styling en esthetiek 

Van clown naar queen

De wenkbrauwen worden ook wel het venster van het gezicht genoemd. En niet voor niets. Ze zijn heel bepalend voor je uitstraling. De vorm is belangrijk maar vergeet ook niet de kleur. Hoe kun je je vensters optimaal onderhouden? Tien tips hoe je van clown naar queen kan gaan.

  •  Overpluk niet. Wenkbrauwhaartjes hebben de reputatie hardnekkige teruggroeiers te zijn en voor sommige haartjes geldt: weg is weg. 
  • Hulp nodig bij de speelruimte tijdens het epileren? Gebruik daar een potlood voor. Houd deze rechtop langs je neusvleugel. Bij de punt van het potlood zit het hoogste punt van je wenkbrauw. Houd dan het potlood schuin langs je mondhoek tegen je neusvleugel. Waar de punt eindigt is het startpunt van de wenkbrauw. Bij twijfel kun je dit klusje ook aan een schoonheidsspecialiste overlaten. Monitor dit wel want soms overplukken zij ook. 
  • Kijk naar de vorm van je gezicht en bepaal aan de hand daarvan de juiste vorm voor je wenkbrauwen. Heb je een rechthoekig gezicht? Kies dan voor een rechte vorm wenkbrauw. Bij een hartvorm is een rondere variant wat mooier. Diamantvormige gezichten gedijen bij een gebogen wenkbrauw. Vierkant met een hoek erin. Een ronde gezichtsvorm komt het mooiste uit met een hogere hoek. Is je gezicht ovaal? Dan is een zachte boog waar je naar op zoek gaat.
  • Heb je moeite met epileren of shapen in de juiste vorm? Meerdere merken bieden sjablonen waarmee je je wenkbrauwen in vorm kan brengen. 
  • Kijk uit met permanente make-up. Een prachtige optie als je helemaal geen wenkbrauwhaar hebt door ongewild haarverlies maar het is precisiewerk. Verdiep je online in de opties en let ook op de ervaring van degene die met je wenkbrauwen aan de slag gaat. Denk er ook aan dat de inkt onregelmatig kan verdwijnen in de loop der tijd of verkleuren door de zon.
  • Heb je onopvallende wenkbrauwen? Ze laten verven is een mooie start. Je hebt vaak dunne blonde haartjes tussen je wenkbrauwen zitten die mooi mee worden geverfd. Kies voor een neutrale kleur, iets donkerder dan je haarkleur. Sommige verf is de rood of te geel. Pas daarvoor op. Een schoonheidsspecialiste weet hoe de kleuren het beste kunnen worden gemengd voor een optimaal resultaat.
  • Gebruik een potlood of een poeder om ruimtes mee op te vullen. Met een potlood kun je haartjes tekenen maar dat kan wat hard ogen. Een poeder kleurt ook de huid onder de wenkbrauw mee. Een wax is vaak hoog gepigmenteerd wat ook ‘zwaar’ kan ogen in je gezicht. Maar is wel een orkaanvaste optie. 
  • Gebruik een kleurloze wenkbrauwgel om je wenkbrauwen te shapen. 
  • Een jojoba-olie is een natuurlijke manier om je wenkbrauwhaartjes voller en donkerder te maken. Ook temt de olie onwillige haartjes. 
  • Ben je nog steeds niet tevreden met je wenkbrauwen? Probeer dan de aandacht van ze af te leiden door iets anders in je gezicht te benadrukken zoals je lippen of je ogen. 
 
 
 
 
E-mailen
Instagram
LinkedIn