Terrastopics

De mussen vielen van het dak de afgelopen weken. En voordat je het wist zaten ze er weer op als de temperaturen weer een snoekduik maakten. Hoe kleed en verzorg je je met dit weer als je op het terras zit te puffen in de middagzon en je blijft zitten tot die zon onder gaat?

  1. Met stip op 1 natuurlijk een goede zonnebrandcrème. Om de twee uur bijsmeren! Heb je make-up op kies dan voor een poeder met een SPF (sun protection factor) waarmee je je glimmende huid kan matteren. Voor verfrissing kun je een gezichtsspray gebruiken. Die fixeert de make-up als bijkomend voordeel.
  2. Waterproof make-up. Voorkom dat make-up van je gezicht glijdt. Waterproof mascara en oogschaduw in poedervorm voorkomt dat je er aan het eind van de dag als een wasbeer uitziet.
  3. Kies voor hoofdbedekking om te voorkomen dat je hoofdhuid verbrandt of je mooie geverfde haar opbleekt. Sprays met SPF werken vaak beperkt en veel van die sprays bevatten alcohol wat je haar kan uitdrogen. Een leuke hoed of een sjaal is een goed alternatief. En onder de parasol als je niet van hoofdbedekking houdt.
  4. Kies voor laagjes als je een terrasmarathon houdt met je vrienden. Een jurk met spaghettibandjes voor overdag en als het frisser wordt een bolero. 
  5. Kies voor luchtige kleding. Vermijdt synthetische stoffen waarin je extra zweet. Linnen is een fijne stof in de zon. Wel snel kreukbaar. Een mix met katoen kan je redelijk zweet- en kreukvrij de dag door helpen.
  6. Spray parfum niet op je huid. De combinatie met de zon kan voor pigmentvlekken zorgen. Spray op je kleding en op je haarpunten. Of kies voor een parfum zonder alcohol. 
  7. Draag een zonnebril. De huid rond je ogen is dun en kwetsbaar. De zon veroudert je huid daar snel. En je kunt ongegeneerd mensen kijken achter je brillenglazen. 


Ben je geen terrasklever? Dan lekker binnen blijven bij de airco. Wil je meer weten over de perfecte accessoires voor op het terras? Kijk dan eens bij Op stap met Lisa.

E-mailen
Instagram
LinkedIn