Mooi jezelf zijn 

Pijn is fijn

De kop oogt wat masochistisch maar is niet helemaal zonder reden. Als je je huid wil laten genezen, rimpels wil aanpakken of andere uitdagingen de kop wil bieden dan volstaat soms niet alleen een milde en effectieve verzorging. Daarnaast is het dan tijd voor het groffere geschut. Wat kun je doen?

Veiligheid voorop

Behandelingen om je huid te verjongen of acnélittekens te laten verwijderen zijn niet goedkoop. En het is zaak dat je je goed verdiept in de kwaliteit van de behandelaar. Dat kan ik niet genoeg benadrukken! In principe mag een schoonheidsspecialiste niet met bepaalde lasers werken maar check dat voor de zekerheid.

Populair

Een populaire behandeling is die met de dermapen. Dit elektrisch aangedreven apparaat ‘stempelt’ met een set kleine naaldjes gaatjes in je huid. De huid wordt zo aangezet tot genezing en stimuleert de aanmaak van de bouwstenen van je huid: collageen en elastine. Het mooie van deze behandeling is dat die een scala een huidproblemen kan aanpakken: kleine lijntjes in het gezicht, pigmentvlekken, verzachten van littekens en het verstrakken van de gezichtscontouren. Ook voor mensen met de huidziekte rosacea is deze behandeling geschikt.

Een thuisalternatief is de dermapen van Dr. Pen. Maar let op, dit is op eigen risico. Een huidtherapeut is opgeleid om de effecten van de behandeling te monitoren en hygïenisch te werken. Een iets veiligere optie is de dermaroller waarmee je ook de huid aanzet tot herstel maar de impact iets minder heftig is dan de penbehandeling.

Laser

Er zijn verschillende opties voor laserbehandelingen. Je kent ze misschien voor het permanent ontharen maar ze worden ook ingezet om acnélittekens te verzachten en om het gezicht mee te liften. Ook heb je varianten waarmee je pigmentvlekken en couperose (die rode adertjes op je huid) kan behandelen. Check altijd goed of iemand een huidtherapeut is (een HBO-opleiding) want die mogen met lasers werken.

Peelings zijn ook een mooie optie om je huid te laten stralen. Deze werken vaak met fruitzuren om de bovenste laag van de huid los te weken. Eigenlijk een heftige variant op een exfoliant. Die laatste kun je thuis gebruiken om de dode huidcellen te verwijderen. Gebruik hier liever geen scrub voor want die korreltje kunnen je huid beschadigen. Tip: een exfoliant kun je ook prima gebruiken na het ontharen. Hiermee voorkom je dat je rode bultjes krijgt.

Peelings heb je in verschillende sterktes en zijn inzetbaar voor verschillende aandoeningen. Een BHA-peeling is geschikt voor de aanpak van acné. Ben je allergisch voor paracetamol dan kun je deze het beste overslaan want de grondstof in deze peeling is dezelfde als die van paracetamol. Ook voor deze behandelingen geldt dat je goed moet kijken naar de behandelaar. Iemand die je huid kan monitoren op het effect van de peeling. Gaat dat mis dan kun je alleen maar van de regen in de drup komen. Je hebt maar één huid. Wees er zuinig op!  



 
 
 
 
E-mailen
Instagram
LinkedIn