Mooi jezelf zijn 

Multitaskers in tijden van thuisquarantaine

De thuisquarantaine tijdens de Coronapandemie werd door sommige celebrities in de VS ingezet om aan zichzelf te laten sleutelen. Het idee was dat als ze weer naar buiten mochten dat ze er dan vanuit het niets ineens jong en strak uitzagen. De meeste plastische chirurgen begonnen er niet aan, die hadden wel wat beters te doen in tijden van Corona. Hoe kun je bij een volgende thuisquarantaine jezelf blijven verzorgen zonder de hulp van de plastisch chirurg en je vaste verzorgingsadresjes? Een paar multitaskers helpen je daarbij.

Jojoba olie

Jojoba olie is zo'n echte multitasker. Hydraterend en talg verminderend. Gebruik de olie als haarmasker. Verwarm de olie kort en smeer die in je haarpunten. Spoel na een kwartier uit en was je haren zoals gebruikelijk. Wil je je wimpers sterker en voller maken? Breng met een wattenstaafje wat olie langs de wimperrand aan. Wees voorzichtig met aanbrengen zodat de olie niet in je ogen komt. Jojoba olie in bad scheelt weer inzet van andere producten. Een klein scheutje in je badwater is voldoende en je huid is daarna zo zacht dat je de bodylotion kan overslaan. Wil je zuinig aan doen met je make up reiniger? Jojoba olie kan de uitdaging aan. Doe wat olie op een wattenschijfje en reinig eenvoudig je gezicht.

Vaseline

Beschouw vaseline in deze tijd maar als je beste vriend. Goedkoop en zuinig in gebruik. Deze substantie legt een laagje over je huid waardoor vocht minder uit de huid kan verdwijnen. Smeer op schrale plekjes op je handen en voeten of als lipbalsem voor ’s nachts.

Dermaroller

De dermaroller is een roller waar kleine naaldjes aan zitten waarmee je gaatjes in je huid rolt. Klinkt enger dan het is. Lees wel goed over het gebruik ervan. Doe je het volgens de aanwijzingen dan kan de roller haargroei stimuleren op plekken waar je dat wil. Bijvoorbeeld je wenkbrauwen. Het apparaat zet ook aan tot vorming van collageen en elastine in je huid en vermindert lijntjes en pigmentvlekken. Ga er 1 keer in de week mee aan de slag en heb geduld met de resultaten. Lees hier meer over het gebruik. 

Haarverf 

Haarverf kun je gerust een tijdje bewaren. In een koele donkere ruimte bijvoorbeeld. Meng een klein beetje van de verf en de vloeistof in een porseleinen bakje en je hebt voldoende voor je uitgroei. Zo doe je lang met je verf. De laatste tien minuten kun je met een kwastje je wenkbrauwen meenemen. Pas op (maar dat geldt ook voor reguliere wenkbrauwverf) dat die verf niet in je ogen komt en dat je niet verft op die plek als je wondjes hebt. Haarverf van Kruidvat huismerk is een hele fijne optie. Mild maar duurzaam qua resultaat. 
 
 
 
E-mailen
Instagram
LinkedIn