Mooi jezelf zijn 

Met huid en haar

De zomers in Nederland worden gemiddeld steeds heter. Dat betekent zweten, de zomersproeten bij een lichte huid komen weer op en onze huid maakt meer talg aan. Ben je een zonaanbidder en zit je bij de eerste stralen van die koperen ploert al op het terras? Wat tips voor je huid in de zomer (en ja, ik ga wat zeuren over in de zon zitten): 

  • Eigenlijk is het devies om de volle zon te vermijden. Helaas kan de zon huidproblemen veroorzaken op de lange termijn. De generatie babyboomers meldt zich helaas steeds vaker bij de dermatoloog met plekken die van kleur of structuur veranderen. Heb je zelf zulke plekjes: ga dan even naar de huisarts. De zon is niet de vijand, je hebt nu eenmaal licht nodig om vitamine D binnen te halen, maar ga er verstandig mee om. 
  • Tegenwoordig heb je goede bruin zonder zon producten als je toch een kleurtje wil maar de zon wat wil vermijden. Zo kun je je favoriete rokje aan zonder die charmante vleeskleurige panty’s. 
  • Veel mensen weten niet dat de straling van de zon ook door ruiten heen gaat. Smeer je hoe dan ook elke dag in met een SPF (sun protection factor). En smeer om de paar uur. Heb je make-up op dan is een poeder met een SPF een goede manier om je glimmende huid bij te werken en de bescherming tegen de zon mee te pakken. Wil je je huid wat extra voeding geven dan heeft bijna elke dagcreme tegenwoordig een zonnefilter. 
  • Drink meer water want je zweet veel. Je huid heeft meer hydratatie nodig tijdens warme dagen. 
  • Reinig elke avond je huid. Een mix van make-up en zweet in combinatie met meer talgproductie kan je huid verstoppen. 
  • Ben je net als ik een zonvermijder en krijg je weinig daglicht dan is een vitamine D supplement wellicht nodig. Overleg met de huisarts of je in die categorie valt. 
  • Ben je toch wat verbrand? Snij wat schijfjes komkommer en leg die op je huid. 
 
 
 
 
E-mailen
Instagram
LinkedIn