Manipuleer jezelf

Soms helpen we moeder natuur een handje als we niet tevreden zijn met hoe we er uit zien. In het uiterste geval wordt flink geïnvesteerd om door de kundige handen van een plastisch chirurg de neus van Angelina Jolie te krijgen, de mond van Jennifer Lawrence en de taille van Kim Kardashian. Maar met make-up en het toepassen van optische trucjes met kleding kom je ook een heel eind en kun je het geld voor die dure operatie opzij zetten voor die designer tas waar je al zo lang van droomt. Ik deel zes stylingtips met je waarmee je je uiterlijk kan manipuleren. Maar voor alles geldt: doe waar jij je prettig bij voelt! en wees vooral blij met wie je bent! 

  • Daar waar de stof of ander materiaal ophoudt daar gaat de aandacht naartoe. Heb je mooie onderarmen kies dan eens voor jurken of blousjes met driekwart mouw. Heb je een mooi decolleté dan is wat lager uitgesneden kleding mooi. Houd er rekening mee dat gemiddeld genomen een v-hals mooier is bij een rond gezicht en een ronde hals mooier voor iemand met een langer gezicht. Heb je mooie voeten laat ze dan zien met een slipper of sandaal. Wil je de aandacht juist van ze afleiden kies dan voor een gesloten schoen. En hoe donkerder de schoen hoe optisch kleiner de voet. Een grote voet lijkt natuurlijk ook kleiner met een hak want je tilt de voet op. Draag je liever plat dan werkt een two tone schoen ook heel goed. Denk aan een lichte ballerina met een zwarte neus.
  • Ben je klein en wil je langer lijken? Los van hoge hakken kun je kiezen voor een broek met hoge taille waardoor je benen worden verlengd. Voor lange dames geldt het andersom. Kies voor een broek of rok die wat lager in de taille zit en combineer met bovenkleding die over de heupen valt.
  • Wil je een zandloperfiguur creëren? Draag een wijde blouse of jurk en snoer die in met een tailleriem.
  • Heb je brede heupen en wil je die smaller laten lijken?Kies voor een rechtvallende broek, jurk of rok. Dat geldt ook voor een wat stevigere bilpartij. Hoe strakker de kleding hoe meer je het accent legt op de dingen die je juist naar de achtergrond willen laten verdwijnen. Hoe donkerder de kleur hoe meer iets naar de achtergrond verdwijnt. Kies dus niet voor te lichte kleding voor je onderlijf. Ook kun je met schoudervulling werken waardoor de lijn schouders en heupen meer in balans is. Dit principe werkt ook prima als je relatief brede schouders hebt: kies voor bovenkleding zonder schoudervulling en breng je heupen in lijn met de bovenkant door bijvoorbeeld een A-lijnrok te dragen: die loopt wat breder op de heupen uit.
  • De maat van een tas kan ook van invloed zijn op je verschijning. Ben je lang en je draagt een kleine handtas dan valt je lengte nog meer op. Ben je klein en je kiest voor een shopper dan geldt hetzelfde. Een tas moet natuurlijk praktisch blijven en passen bij je levensstijl. Ben je wat kleiner van stuk maar met veel tasinhoud dan kun je nog steeds kiezen voor een kleine tas maar wel een die meer ruimte in de breedte heeft zodat je je essentials overal mee naartoe kan nemen.
  • Ook de keuze van sieraden kan je look beinvloeden. Is je gezichtsvorm lang dan kun je het beste kiezen voor wat grotere rondere oorbellen. Het liefst oorknoppen. Heb je een rond gezicht dan zijn juiste lange oorbellen mooi om daar de aandacht vanaf te leiden. Wist je trouwens dat er een handige manier is om de perfecte lengte van een ketting te bepalen? Meet tussen je handen de lengte van je gezicht van kruin tot kin. Houdt dit vast en breng je handen met die afstand onder je kin. Waar je onderste hand eindigt is het ideale eindpunt voor jouw ketting. Probeer het maar eens. Het werkt! Het mooie van sieraden is dat je je sterke punten kunt uitvergroten. Heb je lange slanke vingers dan kan een cocktailring de aandacht naar je handen trekken. Een mooi decolleté kun je benadrukken met een lange ketting. Voor het laatste sieraad geldt dat ook voor een mooi rugdecolleté. Kies voor een lange ketting zonder slotje en hang de ketting op je blote rug.

 
 
 
 
E-mailen
Instagram
LinkedIn