Life’s a beach

De omgekeerde bikini. Die bestaat echt. De bikinitop wordt omgekeerd gedragen. Google maar eens. Er is zelfs een Instagram account aangemaakt voor dames die hun eigen versie van dit verkleedfestijn aan de wereld willen laten zien. Het heeft letterlijk niet veel om het lijf maar de belangrijkste delen worden net bedekt. Was het in de jaren ’70 en ’80 vrij gewoon om topless te zonnen, tegenwoordig zie je het niet meer zoveel. In de tijd van de Romeinen maakten ze het nog bonter. Toen bestond badkleding gewoonweg niet. We bedekken ons meer. Weet jij al wat je aan gaat trekken als aan het water gaat paraderen?

Bikini

In 1946 werd een tweedelig badpak vernoemd naar de Bikini-atol in Micronesië. Dan weet je meteen waar de naam van dit kledingstuk vandaan komt. Tot aan de jaren ’60 een controversieel item want wel erg bloot. Daarna gingen we los en dat blijkt wel uit de verschillende varianten die we inmiddels hebben. Ik noem er een paar.

  • De triangel bikini. Een bikini met een driehoekige vorm die met touwtjes is te verstellen.
  • De strapless bikini. Handig als je streeploos wil zonnen.
  • De beugel bikini. Prettig voor meer steun voor de dames met een grotere cupmaat. In deze variant heb je ook zogenaamde minimizers waarmee je borsten optisch kan verkleinen. De maximizers doen het tegenovergestelde.
  • De tankini. Een bikini met een extra stuk stof er aan. Ideaal als je je buik wil bedekken.


Badpak

Aan het eind van de 15e eeuw droegen mensen een linnen hemd bij het baden. En dan vooral de vrouwen want de mannen gingen tot aan het einde van de 19e eeuw in adamskostuum te water. In de loop der tijd ontwikkelde het hemd zich tot een soort badkostuum bestaande uit een broek tot de knie en een hooggesloten hemd. Tegenwoordig zijn er opties te over. Ik noem er een paar.

  • Het klassieke badpak. Een badpak in één geheel. Met verschillende accenten en in verschillende stijlen. Denk aan modern, sexy of juist klassiek.
  • De monokini. Die zit tussen een badpak en bikini in. Perfect als je een bikini te bloot vindt en een badpak juist too much qua hoeveelheid stof. Fijne is dat het de vrouwelijke vormen extra benadrukt. Dus heb je een zandloperfiguur dan is dit altijd een goede keuze.


Figuur

Leuk die les over de geschiedenis van badkleding maar welke badkleding past bij jouw figuur?

  • Heb je een peerfiguur (bredere heup- en bilpartij) dan kun je kiezen voor een bikini met een felle print waardoor de aandacht wordt afgeleid van je lichaamsvorm. Of kies voor een badpak met V-hals waardoor de aandacht naar je decolleté gaat.
  • Ben je gezegend met een appelvormig lijf (vollere borsten en rechte taille) dan kun je kiezen voor badkleding met een peplum. Een peplum is een uitwaaierend schootje in de taille wat er voor zorgt dat je optisch een taille creëert.
  • Geluksvogel met een zandloperfiguur? Dan kun je eigenlijk alle kanten op!
  • Herken je je in de driehoek als lichaamsvorm? Dan heb je schouders die breder zijn dan je heupen. Kies dan voor een bikini of badpak met bredere banden. Dat laat je schouders optisch smaller lijken.


Zoek je nog wat voorbereidingstips voor je vakantie? Kijk dan eens bij Op stap met Lisa.

 

 
 
 
 
E-mailen
Instagram
LinkedIn