Mooi jezelf zijn 

Kleur bekennen

Als de blaadjes gaan vallen en het leven op straat zich terugtrekt in huis zie je vaak ook een verandering in hoe mensen zich kleden. Los van de diehards die alleen maar zwarte kleding dragen zie je in de zomer vaak lichtere kleuren en in de winter wat donkerder. Dat heeft natuurlijk te maken met het aanbod in de winkels maar ook vanwege het feit dat mensen zich aanpassen in hun kleding aan het seizoen en het gevoel dat ze daarbij hebben.

Mensen en seizoenen

Wist je dat wij als mensen ook in zijn te delen in seizoenen? Bij de een staan de pastelkleuren van de zomer, bij de ander de herfsttinten die je nu buiten ziet. Het wintertype staat heldere, primaire kleuren goed. Denk aan kobaltblauw, felrood, knalgeel. Het zomertype staat de koelere maar lichtere tinten goed. Denk aan een koele zonsondergang, een krijtachtige, poederwaas over de kleuren. Lavendelblauw en gebroken wist staat je goed, Het lentetype komt goed tot haar recht met kleuren die wat warmer zijn. Denk aan goudgeel, lichtgrijs, lila. Ben je een herfsttype kijk dan naar de kleuren die je buiten ziet: de bruine blaadjes, het donkere groen. Ik geef je wat tips om voor jezelf te bepalen welk type je bent.

  • Kijk eens naar de aderen in de binnenkant van je pols. Neigen die naar een groene of blauwe kleur? Lukt dat om te bepalen, kan soms lastig zijn, dan is de groene kleur wat ze noemen een warm seizoenstype. Dat is de lente en de herfst. Zijn de aderen meer blauw dan ben je een koel type. Denk aan de zomer en de winter.
  • Een ander trucje is de test met zilver en goud. Kies een wat groter sieraad uit. Houd die bij je huid. Staat zilver het mooist? Dan heb je een koel huidtype. Dus de zomer en de winter. Past goud beter bij je dan heb je warme ondertonen in je huid en kom je het beste tot je recht bij de lente en herfst tinten.
  • Pak een spiegel en bestudeer je onopgemaakte gezicht. Heb je veel contrast in je gezicht dan ben je vaak een winter- of herfsttype. Met contrast bedoel ik dat je huid, haar en wenkbrauwen duidelijk tegen elkaar afsteken. Heb je weinig contrast in je gezicht. Zoals lichtblond haar en lichtblonde wenkbrauwen en wimpers. Dan is de kans groot dat je een zomer- of lentetype bent.
  • Ook kun je met kleurdoeken werken. Die kun je online bestellen. Met deze doeken ingedeeld op de seizoenen kun je zien waarbij je het beste tot je recht komt. Houd een kleur bij je gezicht. Je ziet al snel of een kleur je ‘ophaalt’ of je juist een ziekige uitstraling geeft.

Het zijn maar wat richtlijnen want om het ingewikkeld te maken, je kunt ook een combinatietype zijn. Zo ben ik een herfst- en wintertype. Als je zeker wil weten welke kleuren het beste bij je staan investeer dan in een kleuranalyse. Meerdere aanbieders hiervan vind je online. Kies er een die na afloop een kleurwaaier meegeeft. Handig als je gaat shoppen en je de juiste kleuren in de rekken wil beoordelen.

 

 
 
 
 
E-mailen
Instagram
LinkedIn