Drielandenpunt van de wellness

De Romeinen gingen ons voor maar het duurde nog eeuwen (eind negentiende eeuw) voordat in Nederland badhuizen oftewel thermen werden gebouwd. Het waren plekken waar mensen samenkwamen om te baden, te spelen en te sporten. De Romeinen gingen bijna dagelijks naar de Thermen. Grote complexen die qua opbouw doen denken aan de inrichting van de moderne wellnesscomplexen: kleedruimtes,  koudwaterruimtes, lauwwaterruimtes en heetwaterruimtes. Thermen Bussloo en Thermae 2000 in Valkenburg klinken vast bekend in de oren. Van die laatste herinner ik me vooral een vriendinnentrip waarbij we schuchter uit de kleren gingen en van sauna naar koudwaterbad pendelden en vice versa. Met als cadeau een collectieve verkoudheid door de temperatuurdreun.

Het vuur voor de badcultuur werd jaren geleden weer aangewakkerd door een bijzondere plek in ons land: Sanadome. Gelegen in de bossen van Nijmegen. Bovenop een bron van warm thermaalwater met een heilzame werking. Voor mij is deze Spa het drielandenpunt van de wellness: esthetiek, voeding en beweging komen hier bij elkaar. Een concentratie van onderwerpen waar ik gepassioneerd over ben. En oké, ook een mooie badkledingshop waardoor mijn stylinghonger wordt gestild. Ik ga dan ook meerdere keren per jaar. Fijne bijkomstigheid is dat badkleding is verplicht. Voor mensen die de naaktcultuur in badhuizen lastig vinden een drempelverlagende factor. Wat Sanadome zo bijzonder maakt is dat het op de eerdergenoemde onderwerpen excelleert. Hoogopgeleide mensen, van receptie, naar de behandelsalon tot aan de keuken. Zonder uitzondering mensen waarbij de passie er vanaf spat. Executive chef Albert van Rheede is daar een voorbeeld van. Hij is kok, voedingsdeskundige en imker. Zo schakelt hij moeiteloos tussen het aansturen van het keukenpersoneel, het geven van een workshop gezonde voeding voor onze Oranje Leeuwinnen naar zijn andere job: imker. De honing bij je eten is van zijn hand.

Sanadome werkt met lokale producten in de keuken en voor elke dieetwens is een oplossing. Van de keuken naar de beautysalon. Voor elk huidprobleem hebben de deskundigen een oplossing. Ik ben erg kritisch op huidverzorging maar heb daar nog niemand op een onzinverhaal kunnen betrappen. Voor de beginners op dit vlak is er een facial, voor de durvers heeft Sanadome behandelingen als microdermabrasie en verschillende laserbehandelingen. Voor je lichaam kun je kiezen uit lichaamspakkingen en massages. In de Thermen zelf kun je genieten van baden met verschillende infusions zoals zuurstof en lavendel en kun je gebruikmaken van stoomkamers. Mensen met een fysieke beperking kunnen overal in. Voor klanten met een medische aandoening als reuma hebben ze speciale behandelingen. Ook zwangere vrouwen kunnen op maat in de watten worden gelegd. In de sportschool kun je onder begeleiding sporten. Doe je liever een workout in de baden dan kan dat ook onder aanmoediging van een coach. Ben je na al dat gezonde werken te moe om naar huis te gaan dan kun je zo het hotelgedeelte in lopen voor een overnachting. Heb je die dag nog niet genoeg water gezien dan wacht een bad of stortdouche op je. Doe jezelf eens een weekend Sanadome cadeau. Je komt herboren terug. Oh ja, ik schrijf alleen over de dingen waar ik enthousiast over ben en word niet betaald door in dit geval Sanadome!


E-mailen
Instagram
LinkedIn