De moeder der cadeaus 

Met de laatste resten van de meivakantie in het vooruitzicht is moederdag de afsluiting van deze zonnige periode. Moeders van alle leeftijden en met elk hun unieke invulling van het moederschap worden in het zonnetje gezet. Een mooie tekening, een lief bericht of een speciaal cadeautje. Moederdag is terug te voeren op de moedercultus in het oude Griekenland waarin in speciale ceremonies het moederschap werd geëerd. In onze moderne tijd ontstond moederdag in 1908 door de Mother’s Day Work Clubs. Een organisatie die voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders verzorgde. President Woodrow Wilson besloot een paar jaar later dat elke tweede zondag in mei Mother’s Day moest worden. De rest van de wereld volgde. Flash forward naar nu. Wat geef je je moeder? Een paar verzorgende cadeautips:

  • Touche Eclat van Yves Saint Laurent: dé concealer van de supermodellen waarmee je wallen na doorwaakte nachten kan wegwerken.
  • Mascara van NYC: Sky Rise. Geeft licht volume, mooie lengte en perfecte separatie van de wimpers voor maar 2 euro. Te koop bij het Kruidvat. Uitverkozen tot een van de beste mascara’s van het moment door Beautypedia, de online waakhond van de cosmeticaindustrie. En voor die prijs kun je er meteen meerdere kopen. Een voorraad is nooit weg want een mascara moet na drie maanden echt worden vervangen door een nieuw exemplaar. Pas trouwens op met volume mascara als je wat ouder wordt. Je wimpers worden wat dunner en breekbaarder en volume mascara kan er voor zorgen dat de wimpers gaan hangen en breekbaar worden.
  • Lippenstift van Maybelline: De Color Sensational lijn heeft prachtige kleuren voor elk huidtype en droogt de lippen niet uit. Een van de beste lippenstiften van dit moment maar een fractie van de prijs van de high end merken.
  • De verzorgingslijn van Jetske Ultee: verzorging van eigen bodem. Een Hollands product met internationale uitstraling. Het vitamine A serum is de heilige graal als het gaat om rimpelbestrijding. Online te koop of op locatie in Rotterdam (zie site) waar je moeder een korte huidanalyse kan laten doen.
  • Magnesiumolie: een nog redelijk onbekend wondermiddel wat de spieren ontspant als de stress door het plafond schiet: deze olie ontspant de spieren. Ook is het een weldaad voor je huid.Te koop bij Holland en Barrett of Erica. Nu is zo’n fles niet zo gezellig dus doe er een leuke pompflacon bij van Zara Home. Te gebruiken na het douchen of als een badolie.
  • Een luxe geurkaars van Jo Malone of Diptyque. Te koop bij de Bijenkorf of online. Exclusieve geurkaarsen in verschillende maten zodat je moeder er ook een op reis mee kan nemen. Zo gaat de geur van huis met haar mee.
  • Proefjes van het luxere parfumsegment: Annindriya Perfume Lounge in Amsterdam Zuid heeft meerdere probeersets ingedeeld op geurthema’s zoals mijn favoriet: leer. Voor een klein bedrag haal je grote luxe in huis.

En wil je nog iets leuks ondernemen op Moederdag? Kijk dan op het leukste lifestyleplatform van Nederland voor tips: Op stap met Lisa

 

 

E-mailen
Instagram
LinkedIn