Mooi jezelf zijn 

Beestachtig

Sta jij er wel eens bij stil of de producten die je op je huid gebruikt op dieren zijn getest? Ik was me er ook niet van bewust dat een simpele shampoo of een gezichtscrème nog op levende wezens zou worden uitgeprobeerd maar het gebeurt nog steeds. En dat is echt niet nodig. En belangrijker nog is het welzijn van dieren. Wat aandachtspunten waardoor je verzorgingsproducten diervriendelijk zijn.

  • In Europa is een verbod op het testen van producten op dieren maar laat je daardoor niet afleiden. Als een product bijvoorbeeld ook in China wordt verkocht, waar wel nog proeven worden gedaan, dan betaal je toch mee aan de slechte behandeling van dieren.
  • Check een onafhankelijke site als Peta. Hier vind je een lijst van bedrijven die nog op dieren testen. 
  • Kijk goed of je favoriete merk geen onderdeel is van een groter concern. Jouw merk wordt dan misschien niet ingezet voor dierentests maar de overkoepelende eigenaar doet dat misschien wel.
  • Nog een paar merken die én goed zijn voor je huid en niet op dieren getest: Uncover Skincare en Paula's Choice. Merken waarvan ik niet weet wat ze doen voor je huid (kijk daarvoor op de ingrediëntenlijst van Beautypedia) maar die niet op dieren zijn getest: Hema huismerk, Etos huismerk en het eigen merk van de Albert-Heijn. 

 
 
 
 
E-mailen
Instagram
LinkedIn