Baglady

Wie kan zich nog een leven voorstellen zonder handtas, shopper of rugzak? In de loop der tijd zijn we steeds meer spullen gaan verzamelen die we mee willen slepen. Telefoons, laptops, opladers, toilettassen, föhns, make-up, etc. Maar tassen bestaan nog niet zo lang. De enige prikkel die er nog vóór de Romeinse tijd was om de eerst handtas te introduceren was geld. De hele dag geld in je hand dragen is niet handig en zo werd de geldbuidel geïntroduceerd. Ook wel fijn voor een zakdoekje of andere zaken dachten ze toen. De buidel groeide letterlijk uit zijn naden en daar was de eerste tas. Ideaal als je lang onderweg was te voet of met paard en wagen.

Tasetiquette

Had de introductie van de handtas vooral een praktische inslag nu is dat wel anders. Je hoort bij een eliteclub als je de Birkin tas mag dragen van het modehuis Hermès en je hoort er tegenwoordig niet bij als je als jong volwassene niet nonchalant een fanny pack schuin over je lijf draagt. Met een tas kun je je onderscheiden van groepen. Ergens bijhoren of je juist afzetten. En dan bestaat er nog zoiets als een etiquette voor tassen. Voor welke gelegenheid gebruik je welke tas en wat doet dat voorwerp met je lijf?

Vormen

De grootte van je tas kan in je voordeel werken als je een formaat kiest dat bij je past. Voorop gesteld dat het ook praktisch moet zijn kun je wel kijken naar welke tas bij jouw lichaam het mooiste uitkomt. Ben je klein dan is een enorme shopper wat minder geschikt. Het zal je kleine postuur benadrukken. De tas neemt het dan letterlijk van je over. Ben je lang dan is een kleine tas wat minder geschikt. Ga dan juist voor wat groter. Of kies voor een breed model.

Kleuren

Een tas met kleur is mooi maar pas op dat het niet teveel wordt als je die combineert met gekleurde kleding, grote sieraden of andere opvallende items in je outfit. Je loopt het risico dat de tas niet meer opvalt én jijzelf ook niet meer. Vuistregel die de ontwerper Dior altijd aanhield is dat je niet meer dan twee kleuren in je outfit gebruikt. Dat houdt het rustig en dan gaat alle aandacht naar het belangrijkste: naar jou. Wil je naast jezelf je tas een podium geven kies dan dus voor een statement piece gecombineerd met een simpele kledingstijl. Denk aan een klein zwart jurkje met een gouden tas.


Gelegenheid

Heb je een cocktailparty dan is een clutch (tas die je in de hand houdt) geschikt. Tip: kies er een met een dunne ketting eraan (die kun je in je tasje stoppen) zodat je je handen vrij kan houden als je in de ene een borrel vast hebt en in de andere een bitterbal. Voor het werk is een shopper handig zodat je niet je laptop in een andere tas hoeft te vervoeren. Ook kun je je lunch er makkelijk in kwijt en heb je je handen vrij als je onderweg bent. Een handtas is een item dat je zowel overdag als ’s avonds kan dragen. Een wat grotere variant voor naar je werk maar ook geschikt voor dat etentje met zakenrelaties. Wil je je oriënteren op de perfecte tas en outfit voor dit najaar kijk dan eens bij Op stap met Lisa

 

 

 

 

 
 
 
 
E-mailen
Instagram
LinkedIn